Hoe kom je bij het BovenIJ?

Ook wat het vervoer betreft maakt het BovenIJ duurzame keuzes voor een schonere leefomgeving. Wij streven naar het verbeteren van de gezondheid van de bewoners van Noord, onze patiënten en onze medewerkers en medisch specialisten. Dit betekent dat wij meer bewegen stimuleren door bijvoorbeeld het lopen of fietsen naar werk aan te moedigen. Ook het gebruik van het openbaar vervoer wordt gestimuleerd als duurzaam alternatief.

Kom je op de fiets?

Als het qua reisafstand te doen is, moedigen wij jou aan om op de fiets te komen. We hebben fietsenstallingen waar jouw fiets veilig staat tijdens het werken. Deze stallingen zijn alleen toegankelijk voor mensen met een BovenIJ-pas. Ook kan je hier jouw elektrische fiets opladen. Deze hokken staan vlak naast de ingang voor de medewerkers. Dat is wel zo fijn.

Toe aan een nieuwe fiets? Onze medewerkers kunnen met flinke korting een nieuwe fiets aanschaffen. Vraag ernaar tijdens jouw kennismaking met het BovenIJ.

Kom je met het openbaar vervoer?

Er stoppen verschillende bussen bij ons in de buurt. Ook gaat er vanaf Amsterdam Centraal om de zes minuten een metro (lijn 52) naar station Noord. Een paar minuten later kom je aan en loop je in ongeveer 10 minuten naar het BovenIJ toe.

Je ontvangt een reiskostenvergoeding voor jouw kosten van het openbaar vervoer. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om met korting een abonnement af te sluiten bij het GVB. 

Kom je met de auto?

Bij een woon-werkafstand van 7,5 km of meer ontvang je een vergoeding voor de reiskosten met de auto. 

Er is een speciaal parkeerterrein voor medewerkers. Dit terrein ligt achter het ziekenhuis. Met een BovenIJ-pas of ingestelde kentekenherkenning krijg je toegang tot dit terrein. Parkeren op dit terrein is gratis voor de medewerkers. Er is echter wel beperkt plek. Mocht je hier geen parkeerplaats meer vinden, dan kan je ook in de buurt gratis parkeren. De gemeente heeft hier nog geen betaald parkeren ingevoerd.


Je bent hier: Werken bij BovenIJ | Hoe kom je bij het BovenIJ?