Wendy: Nooit een dag hetzelfde

In het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord gebeurt 24 uur per dag van alles. Maak kennis met een enthousiaste medewerker van ons ziekenhuis: Wendy.

Bij ons in het BovenIJ ziekenhuis

Gespecialiseerd SEH-verpleegkundige

Wendy werkt als gespecialiseerd verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp (SEH) in het BovenIJ ziekenhuis. Ze is getrouwd en heeft twee dochters van 4 en 1 jaar en werkt sinds 2007 in het ziekenhuis. Eerst als algemeen verpleegkundige en daarna heeft zij zichzelf doorontwikkeld tot gespecialiseerd SEH- verpleegkundige. In 2013 is Wendy afgestudeerd.

Nooit een dag hetzelfde op de Spoedeisende Hulp

De SEH in het BovenIJ ziekenhuis is altijd geopend. Wendy: “We werken met wisseldiensten en daardoor heb je dag-, avond- en nachtdiensten. Eigenlijk weet je nooit als je dienst begint, hoe je dag eruitziet en gaat verlopen. Het onbekende maakt het juist voor mij zo leuk.” Bij evenementen in de regio of andere drukte zoals bijvoorbeeld sneeuw en ijs bereidt de SEH zich goed voor. Wendy: “De Dam tot Damloop is bijvoorbeeld een groot evenement in Amsterdam. We zetten dan een speciale afdeling op om eventuele slachtoffers op te vangen. En in de zomer tijdens het festivalseizoen krijgen we ook altijd meer patiënten binnen. Of bij glad weer; dan zijn er weer veel valpartijen en dus botbreuken.”

Veel contact met verschillende patiënten

Wendy: “Op de SEH heb je veel, verschillende contacten met patiënten. De ene keer heb je contact met kinderen en een ander moment met ouderen en dát in combinatie met de afwisseling in drukte maakt mijn werk erg leuk. Daarnaast is het belangrijk dat je op de SEH goed zelfstandig kunt werken en prioriteiten kunt stellen.”

Samenwerken is erg belangrijk

De afgelopen jaren heeft Wendy op de SEH veel mooie momenten meegemaakt. Wendy: “Als ik er dan toch één moet kiezen is dat een succesvolle reanimatie. Dit geeft een goed gevoel als je dit met je collega's voor elkaar hebt gekregen. We vinden goed samenwerken heel belangrijk.”

Goed contact met artsen

Het BovenIJ ziekenhuis is een klein ziekenhuis. Wendy: “We hebben goed contact met de artsen in het ziekenhuis. Dat is prettig als je nauw met elkaar samenwerkt. Dat geldt ook voor mijn eigen team. We zijn hecht en staan echt voor elkaar klaar, en voor de patiënt”.


Je bent hier: BovenIJ'ers vertellen | Wendy: Nooit een dag hetzelfde