Switchen, de beste keuze die ik kon maken.

Sandra (41) begon pas op haar 38e aan een opleiding tot verpleegkundige. Nadat ze die twee jaar later afrondde, startte ze bij BovenIJ als verpleegkundige in de kliniek.

Verpleegkundige Sandra Sandifort

Droom

Hoewel Sandra op latere leeftijd in het ziekenhuis kwam werken, wat dit al langere tijd haar droom. “Ik werkte als verzorgende IG in een verpleeghuis, maar werken in een ziekenhuis trok mij altijd al aan. Daarom heb ik de opleiding gedaan en de overstap gemaakt. Hier heb ik nooit spijt van gehad, in tegendeel. Ik vind het heerlijk om patiënten te begeleiden en ze in een fijne omgeving te laten opknappen. Een ziekenhuisopname is vervelend, maar ik wil ervoor zorgen dat mensen ook een leuke tijd hebben.”

Steun

Na haar opleiding startte Sandra in oktober 2022 als verpleegkundige in de kliniek, waar patiënten chirurgie, orthopedie, trauma en plastische chirurgie opgenomen zijn. “BovenIJ was voor mij een logische keuze. Ik wilde graag in een klein, gemoedelijk ziekenhuis werken en ik woon in de buurt van BovenIJ. Één en één is dus twee! Ik begon met nul ziekenhuiservaring, dus dat vond ik best even spannend. Gelukkig was het team waar ik terechtkwam heel collegiaal. Zij snapten dat alles nieuw voor mij was en ik met sommige dingen wat moeite had. Alle collega’s steunden mij en hielpen mij mezelf hier te ontwikkelen. Nu, anderhalf jaar later, werk ik nog steeds met deze collega’s en hebben we een warme band met elkaar. Niet alleen op het werk, want als we vrij zijn doen we ook leuke dingen samen.”

Veelzijdig

In de kliniek liggen patiënten van 18 tot 95 jaar met veel verschillende achtergronden. “We zien bijvoorbeeld veel oudere mensen die hun heup hebben gebroken, maar ook jonge mensen met een nare beenbreuk of galblaasverwijdering. Een veelzijdige doelgroep dus, en dat maakt mijn werk extra leuk. Er zijn momenten dat het erg druk is.  Dan hoef ik maar te bellen en een collega komt mij helpen. Andersom doe ik dat ook wanneer dat nodig is. Natuurlijk komt het ook voor dat het slecht gaat met één van onze patiënten. Dat kan heel intens zijn. Op zulke momenten is het heel fijn dat wij als collega’s zo hecht zijn en goed met elkaar kunnen praten.”

Beste keuze

Anderhalf jaar later blikt Sandra terug op haar carrièreswitch: “Sinds ik hier werk is er nog geen dag geweest dat ik geen zin had om te werken. Dat is best bijzonder. Het was de beste keuze die ik kon maken!”


Je bent hier: BovenIJ'ers vertellen | Switchen, de beste keuze die ik kon maken.