Scott: De variatie in ons werk is groot

Scott was ruim zes jaar klinisch chemisch analist in het BovenIJ. Inmiddels is hij gestart in een nieuwe functie: kwaliteitsadviseur bij het Klinisch Chemisch Lab.

Scott_werken bij BovenIJ

Nieuwe uitdaging

Scott geniet van deze nieuwe uitdaging. De stap is niet gemaakt vanwege gebrek aan werkplezier, dat had hij al. “Omdat ik het gevoel heb dat ik goed ben in wat ik doe. En de variatie in ons werk is groot. We zijn allemaal allrounders, worden op alle verschillende taken ingezet, iedere dag is anders.”

Rondje over de afdeling

Zijn nieuwe baan brengt ook een gemis met zich mee: het patiëntencontact. “De analisten zijn ook degenen die alle bloedafnames doen. Ik ben zo iemand die een stoel pakt en naast de patiënt gaat zitten. Dan komt er direct een verhaal en is de bloedafname zo gedaan. Dat rondje over de afdelingen en de praatjes met patiënten, dat vond ik een hele fijne start van de dag.”

Aangetrokken tot de medische wereld

Scott vertelt dat hij tijdens het vmbo een beurs bezocht over vervolgopleidingen. De tafel vol glaswerk van de laboratoriumschool sprak hem aan. Maar na twee jaar stopte hij met de opleiding. Volgens eigen zeggen was hij te koppig en meer bezig met andere dingen in zijn leven. Jaren later volbracht hij alsnog de volledige hbo-opleiding voor het klinisch chemisch analisten vak. Had hij ook analist in een andere sector kunnen worden? “Eigenlijk heb ik me mijn hele leven aangetrokken gevoeld tot de medische wereld. Als klein kind wilde ik dokter worden en nog wat later leek ambulancebroeder me een mooi beroep.”

Thuis in het BovenIJ

Scott voelt zich thuis in het laboratorium en in het BovenIJ. Veel medewerkers kennen hem, denkt hij, al is het misschien niet bij naam. “Ik was de eerste man die het aandurfde om een korte broek te dragen onder mijn witte jas. Dat is natuurlijk geen gezicht, maar met dat warme weer is het wel heel comfortabel. En wat betreft zijn naam: inderdaad, zijn moeder is Schotse, zijn vader Welsh en zijn paspoort is Brits. Maar vergis je niet: ik ben geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Zaanstad."

Ook BovenIJ'er worden?

Bekijk onze Vacatures.


Je bent hier: BovenIJ'ers vertellen | Scott: De variatie in ons werk is groot