Laura: Gebleven na eerste stage

Laura werkt als (oncologie) verpleegkundige op de afdeling Interne Geneeskunde/Longziekten. "Ik haal voldoening uit het begeleiden van patiënten in dat zware traject. Het is fijn als je mensen kunt steunen."

Laura Deen, oncologie verpleegkundige BovenIJ

Daarnaast is ze op de poli actief als casemanager oncologie en als palliatief consulent. Mensen om haar heen vinden haar werk vaak zwaar. “Natuurlijk is het dat soms ook, maar het is ook gewoon wat ik doe.”

Zoeken naar je plek

Ze is niet iemand die altijd al wist dat ze dit werk wilde doen. “Mijn opa overleed toen ik twaalf jaar was. Dat maakte wel dat ik iets in de zorg wilde doen, maar wat, dat wist ik nog niet.” Geboren en getogen in de Zaanstreek begon Laura haar verpleegkunde opleiding in Zaandam. Van het bestaan van het BovenIJ was ze toen nog niet op de hoogte. Dat kwam pas in het tweede jaar van de opleiding, toen ze in het BovenIJ stage ging lopen op de afdeling Neurologie. “Ik was altijd geïntrigeerd door chirurgie, het snijden, dus mijn eindstage liep ik op de afdeling Chirurgie. En toen ik klaar was, kwam er een tijdelijke plek vrij op de afdeling Interne Geneeskunde. Daar vond ik het eigenlijk ook heel leuk.”

Opleiding en liefde in het BovenIJ

In de loop der jaren ontstond de behoefte aan meer verdieping in haar werk. “Ik wilde weten wat het echt inhoudt. Dus ik heb de opleiding voor oncologie verpleegkundige gedaan, daarna hematologie en daarna palliatieve zorg. Mijn werk is nu heel afwisselend, elke patiënt is anders. Sommige situaties raken je meer dan andere. Daar praten we als collega’s onderling over.” Laura vertelt dat haar man ook in de zorg werkt, ook in het BovenIJ. “Hij kwam stage lopen op de interne, ook als verpleegkundige, zo hebben we elkaar leren kennen. Maar,” vult ze lachend aan, “hij werkt nu op een andere afdeling hoor!”

Informele sfeer

Lol maken, dat kunnen de medewerkers goed met elkaar. “Het is een leuk, hecht team. We zijn een klein ziekenhuis, je kent mensen.” Laura typeert de sfeer als benaderbaar, niet zo formeel. En dat geldt ook voor het contact met patiënten, veelal afkomstig uit Amsterdam-Noord. “Die zeggen gerust: ‘He schatje, hoe gaat het met je?’ Ik hou daar wel van. Het BovenIJ past bij mij.”

Iets voor jou, oncologie verpleegkunde?

En misschien past het BovenIJ ook bij jou? Kijk bij onze Vacatures.


Je bent hier: BovenIJ'ers vertellen | Laura: Gebleven na eerste stage