“Je zou kunnen zeggen het oude systeem de Nokia 3310 is en het nieuwe patiëntmonitoringsysteem de iPhone XS”

Gina Rijs werkt als IC-verpleegkundige op de eerste etage in het BovenIJ ziekenhuis. Gina: “Het vorige patiëntmonitoringsysteem werkte goed, maar was verouderd. We hebben nu veel meer functies en de opmaak van het scherm is vernieuwd. Voor onze afdeling is het een hele verbetering.”

Gina Rijs op de IC

Bewakingsmonitor gaat mee met patiënt

Als een patiënt via de spoedeisende hulp of uit de operatiekamer bij ons op de afdeling komt, hoeven verpleegkundigen de patiënt niet meer los te koppelen van de mobiele apparatuur. Gina: “De patiënt blijft aan dezelfde monitor liggen. Dit is veiliger en werkt een stuk efficiënter.”

De medewerkers zijn erg blij met de nieuwe ontwikkelingen en de apparatuur. Gina: “Als ziekenhuis moet je blijven door ontwikkelen. Niet alleen vanuit patiëntveiligheid, maar ook voor je eigen medewerkers. Zo blijft het werken in de zorg ook voor ons aantrekkelijk.”

Vanaf elke plek op de IC kun je nu patiënten volgen

Op de centrale balie midden op de afdeling staan drie schermen. Gina: “Op twee beeldschermen kun je de patiënten volgen en op het derde scherm kun je de gegevens bewerken of informatie doorsturen naar ons elektronisch patiëntendossier.”

In de apotheek op de IC hangen nu ook twee schermen. Gina: “Voorheen stond je met gespitste oren in de apotheek om geen enkel alarm te missen en nu krijg je ook vanuit de apotheek alles mee. Dat is voor ons heel belangrijk.“

Patiënten op de verpleegafdeling monitoren

De verpleegkundigen op de IC houden via hun systeem ook patiënten op de verpleegafdeling op de derde etage in de gaten. Gina: “Nieuw is dat we de historische informatie van de patiënt van de afgelopen zeven dagen terug kunnen kijken. Zo kunnen we ons meer verdiepen in de bewaking en het geeft ons meer uitdaging. Kortom allemaal goede ontwikkelingen voor de zorg van onze patiënten en collega’s.”

Gina zoekt nieuwe collega's

Ben je IC-verpleegkundige en wil jij aan de slag in het BovenIJ? We zoeken nog nieuwe collega's. Meer weten? Bekijk onze vacature.


Je bent hier: BovenIJ'ers vertellen | “Je zou kunnen zeggen het oude systeem de Nokia 3310 is en het nieuwe patiëntmonitoringsysteem de iPhone XS”