Intensieve zorg: spreekt het jou aan?

Gina en Marcel werken als IC verpleegkundige in het BovenIJ ziekenhuis. Zij verplegen Intensive Care (IC) patiënten, maar ook patiënten die aan de hartbewaking liggen (CCU) of een beroerte hebben gehad.

Heel afwisselend werk

Gina vertelt enthousiast: “Het is een groot voordeel dat je in een klein ziekenhuis meteen alle specialismen voorbij ziet komen met veel verschillende aandoeningen. Het werk op onze afdeling is heel afwisselend.” Marcel: “Ons team is heel divers. Naast IC verpleegkundigen werken er ook ventilation practitioners, circulation practitioners en dialyse verpleegkundigen op de ICCC. Doordat het een klein team is, werk je veel met elkaar samen. Humor en een goed inlevingsvermogen is daarom belangrijk.”

Wat Marcel en Gina aanspreekt in het BovenIJ ziekenhuis is de ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en de kleinschaligheid: “Hierdoor werk je nauw samen met andere afdelingen. Iedere dag is bij ons anders. Het is een hechte groep, iedereen kent elkaar, en dat komt de samenwerking ten goede. Samen beter!”

De afdeling ICCC is op zoek naar nieuwe collega's

Ben je gespecialiseerd ICCC verpleegkundige en wil je kennismaken met het team of reageren op onze vacature? We komen graag met jou in contact.


Je bent hier: BovenIJ'ers vertellen | Intensieve zorg: spreekt het jou aan?