Het contact met patiënten is het mooist

Bianca werkte in de tandartsenpraktijk en de maatschap kaakchirurgie die verbonden was aan het BovenIJ en het voormalige Slotervaartziekenhuis. Toen dat ziekenhuis sloot is ze volledig voor het BovenIJ gaan werken. Ze is er blij mee. De kleinschaligheid en de gemoedelijke, persoonlijke sfeer passen bij haar.

Kaakchirurg Bianca

Pietje-precies

Als kaakchirurg in het BovenIJ vindt Bianca het contact met patiënten het mooist aan haar werk. “ Het is fijn als mensen opgelucht en met een glimlach de deur weer uitgaan.” Bianca draagt haar steentje bij door heldere, eerlijke informatie. “Zodat patiënten inspraak kunnen hebben, en niet het gevoel hebben dat ze overgeleverd zijn.”

Zelf houdt ze er ook van om zaken onder controle te hebben. “Elke behandeling loop ik tevoren in mijn hoofd al helemaal door, zodat ik precies weet wat me te wachten staat en alles klaar ligt. Het is leuk dat ik onze kaakchirurgen daarmee soms nog kan verrassen. Dat ze om iets bijzonders vragen en dat ik het dan al binnen handbereik heb.” De behoefte aan controle herkent ze ook bij zichzelf in het motorrijden. “Ik heb een tijd niet meer gereden en neem dan liever eerst nog een lesje voor ik weer opstap. Zodat ik zeker weet dat alles goed gaat. Soms ben ik een beetje teveel een pietje-precies.” De karaktertrek past echter prima bij haar werk. 

Start van de medische loopbaan

Bianca werd geboren in Amsterdam-Oost, maar verhuisde een paar maanden later met haar ouders naar Noord. Als peuter was ze al eens patiënt in het BovenIJ ziekenhuis. Nu is ze er assistent kaakchirurgie. Haar eerste ‘beroepsmatige’ ervaring in het BovenIJ had ze als twaalfjarige. “In het eerste jaar van de middelbare school deed ik een snuffelstage in het ziekenhuis. Ik had nooit verwacht dat ze een twaalfjarige binnen zouden laten, maar ze boden me die kans. Ik mocht een dag komen kijken op de röntgenafdeling. Terwijl ik daar was kwam er een spoedoproep binnen voor de OK. Ik vroeg: ‘Mag ik mee?’ Dat mocht! Het was een heupoperatie en ik vond het geweldig.” Zo was het zaadje voor haar loopbaan in de medische wereld was geplant.

Iets voor jou, werken in het BovenIJ?

En misschien vind je het ook fijn om te werken in het BovenIJ? Kijk bij onze Vacatures

 

Je bent hier: BovenIJ'ers vertellen | Het contact met patiënten is het mooist