Groeien in het BovenIJ

Vijftien jaar geleden liep Monique stage in het BovenIJ voor haar opleiding Middelbaar Laboratorium Onderwijs. Ze bleef.

Senior analist Monique

Van stagiair tot senior

Na haar opleiding kreeg ze als analist steeds specialistischere taken en groeide ze door tot senior analist van het klinisch chemisch laboratorium. Samen met twee collega’s stuurt ze het team van zo’n twintig analisten vakinhoudelijk aan. Wat haar het meest boeit in haar werk is de complexe casuïstiek; bijvoorbeeld een bloedtransfusie waarna een patiënt koorts ontwikkelt. “Die puzzel, van alle uitslagen, de klachten, de voorgeschiedenis. Het uitzoeken wat de oorzaak is en hoe het op te lossen, dat vind ik heel leuk.”

“We staan ons mannetje”

Ze ziet dat niet alleen zijzelf zich heeft ontwikkeld de afgelopen jaren, maar het BovenIJ ook. “Het ziekenhuis kijkt goed wat er in de buurt en verdere omgeving nodig is. We zijn een kleinschalig ziekenhuis, maar staan ons mannetje. Door Covid zijn we flink gedigitaliseerd. Ons laboratorium werkt samen met dat van het OLVG. Voorheen gingen we altijd naar elkaar toe om te vergaderen, nu doen we dat online, dat scheelt een uur reistijd.” De ontwikkeling van het BovenIJ brengt soms ook grote projecten met zich mee. “We kijken altijd hoe het efficiënter kan. Zo zijn we afgelopen jaar gestart op de poli bloedafname met prikken op afspraak. Daar komt een hoop bij kijken. Maar leuk hoor, ik hou wel van die uitdaging!”

Ontlading en ontspanning

“Nog zo’n voorbeeld: toen we in een maand tijd tweehonderd medewerkers moesten herscholen voor het gebruik van een nieuwe glucosemeter. Dat zijn projecten waar ik, klinkt misschien gek, energie van krijg. Dagelijks staan er dan vele collega’s aan mijn bureau met vragen/problemen en soms sta je wegens ziekte ook op de werkvloer. Dat kan wel eens een beetje (te)veel zijn. Dan is het is het heerlijk om te ontladen. Door te boksen. Maar ik houd ook van lezen. Het liefst zit ik in het zonnetje in de tuin, met koffie en een boek. De meest ideale start van mijn weekend!” Monique is een gezelligheidsmens. “Lekker kletsen, eten, borrelen, daar word ik wel blij van.”

Ook BovenIJ'er worden?

Bekijk onze Vacatures.


Je bent hier: BovenIJ'ers vertellen | Groeien in het BovenIJ