Fijn ziekenhuis om te werken

Danielle is al ruim 15 jaar medewerker van het BovenIJ. “Het BovenIJ is een fijn ziekenhuis om te werken, met leuke collega’s. Je kent hier zoveel mensen.”

Danielle: Fijn ziekenhuis om te werken

Erin gerold

Danielle is medisch secretaresse op de OK en operatieassistente oogheelkunde. “Ik ben er ingerold. Tijdens mijn opleiding voor doktersassistente liep ik stage in het AMC en bij een dokterspraktijk. Ik was net klaar met de opleiding toen ik via een vriendin hoorde over de vacature bij de poli chirurgie. Van de poli chirurgie ging ik naar de operatiekamer, eerst tijdelijk, daarna mocht ik blijven. In 2019 deed ik de module basisvaardigheden OK en direct daarna de module oogheelkunde. Mijn werk bestaat uit een prettige combinatie van baliewerk, administratieve taken en assisteren bij de oogheelkundige ingrepen.”

Praatjes en verhalen

“Ik hou van het persoonlijk contact. Ik maak altijd een praatje met patiënten en ze hebben vaak mooie verhalen. Het zijn vaak mensen uit de omgeving, die echt een band hebben met dit ziekenhuis.” Als je Danielle vraagt waarvoor ze dit werk doet, is haar antwoord kort maar krachtig: “Nou, voor de patiënten, die zijn vaak zo dankbaar.” Wat maakt haar werkdag tot een topdag? “Als alles vlekkeloos gaat, het team op rolletjes loopt en de patiënten blij en opgelucht naar huis gaan.”

Een BovenIJ-baby

Danielle is geboren in het BovenIJ, net vóór de feestelijke opening door prinses Juliana. Ze behoort dus tot de eerste lichting BovenIJ-baby’s. “Mijn ouders woonden in Kadoelen, dus ik ben geboren en getogen in Amsterdam-Noord. Zelf woon ik ook in Noord en mijn beide kinderen, een zoon van bijna negen en een dochter van zes, zijn ook geboren in het BovenIJ.”

Voor Danielle is het BovenIJ niet alleen een werkplek, het is haar ziekenhuis, klein en vertrouwd.

Iets voor jou, werken op de OK?

En misschien vind je het ook fijn om te werken in het BovenIJ? Kijk bij onze Vacatures.


Je bent hier: BovenIJ'ers vertellen | Fijn ziekenhuis om te werken