Een klein ziekenhuis, korte lijnen en afwisselend werk

In het BovenIJ kan ik me ontwikkelen’ Een klein ziekenhuis, korte lijnen en afwisselend werk. Dat maakt het BovenIJ voor kinderverpleegkundige Jeanine Groot (25) een fijne werkplek.

Jeanine MKC

Tegelijk verder leren

Jeanine wist al vroeg dat ze met kinderen wilde werken. Na haar opleiding (HBO-V) kon zij in het BovenIJ meteen onder supervisie op de kinderafdeling aan de slag. Tegelijkertijd leerde ze verder voor deze specialisatie. “Heb BovenIJ was het enige ziekenhuis in de regio waar dat meteen kon. Dat was super.”

Ze wist verder niet veel van het ziekenhuis, behalve dat het kleinschalig is. Dat heeft grote voordelen, merkt ze nu: “Het team is hecht, we hebben een goede band met elkaar. Ook is contact met artsen heel laagdrempelig. We lopen bij  elkaar binnen en de dokters weten meteen over wie ik het heb. Dat werkt heel prettig.”

Altijd weer blij

Wat ze zo leuk vindt aan het werken met kinderen? “Het is uitdagend en creatief. Als je een volwassene een pilletje geeft, slikt die het meteen in. Een kind niet. Dus moet je op een andere, speelse manier contact maken om iets te doen wat niet leuk, maar wel nodig is.”

Neusdruppels bijvoorbeeld, geen favoriet bij kinderen. “Ik doe het dan bijvoorbeeld eerst bij de knuffels, en dan bij het kind. Zo maken we er een spelletje van. Als het op een prettige manier lukt, ben ik altijd weer blij.” Ook de begeleiding van ouders geeft haar voldoening: “Het is heftig als je kind is opgenomen in het ziekenhuis. Onze begeleiding is belangrijk. Ouders zijn vaak heel dankbaar.”

Ruimte voor ontwikkeling

Inmiddels is Jeanine officieel kinderverpleegkundige. Maar ze leert verder, volgend jaar start haar opleiding neonatologie verpleegkundige. “Ik werk nu al met de allerkleinsten, maar met collega’s die deze opleiding al hebben gedaan. Als ik dit heb afgerond, kan ik de kinderarts ondersteunen bij de opvang van een pasgeborene. Bij BovenIJ is veel ruimte om mezelf te ontwikkelen.”

Jeanine’s enthousiasme valt op in haar omgeving. Een vriendin is er zelfs al komen werken. “Ik vertelde haar over de leuke patiëntengroep en het afwisselende werk. Het is uitdagend, de aandoeningen zijn heel uiteenlopend, maar meestal niet hoog-complex. Dat betekent dat je echt contact kunt maken met de kinderen. En dat je over het algemeen met een goed gevoel naar huis gaat. Dat is voor mij ook belangrijk.”


Je bent hier: BovenIJ'ers vertellen | Een klein ziekenhuis, korte lijnen en afwisselend werk