Een klein, maar heel compleet ziekenhuis

Internist-hematoloog Josien Rozenberg was als arts opgeleid in grote, vaak academische, ziekenhuizen in kolossale gebouwen met veel verdiepingen. Het BovenIJ, met slechts drie verdiepingen had ze letterlijk over het hoofd gezien.

Internist-hematoloog Josien

De ramen open

“Nu ik hier werk waardeer ik het als een relatief klein, maar heel compleet ziekenhuis. Als je binnenkomt sta je met een paar passen op de poli Interne. Mijn stappenteller is er niet op vooruitgegaan, haha! Maar bijna alle specialismen zijn aanwezig en het kneuterig ogende ziekenhuiswinkeltje heeft echt lekkere broodjes. Ik haal er dagelijks mijn lunch. Wat ook heel fijn is: de polikamers zijn ruim en licht. En een zeldzaamheid in ziekenhuizen: de ramen kunnen open.”

Samen met de patiënt werken aan goed resultaat

Als internist-hematoloog is Josien gespecialiseerd in ziekten die hun oorsprong hebben in het bloed of beenmerg. In het BovenIJ werkt ze, anders dan bijvoorbeeld in academische ziekenhuizen, ook als algemeen internist. Het brengt een grote mate van afwisseling in het werk met zich mee. “Ik vind het fijn als ik op medisch vlak echt iets voor de patiënt kan betekenen en dat de patiënt ook bereid is om te doen wat hij kan. Zo kan je samen vaak een goed resultaat bereiken. Patiënten bij wie kanker wordt vastgesteld begeleid ik vaak lang en intensief. Ik kijk er naar uit dat ik over een paar jaar met patiënten terug kan blikken. De combinatie van het medische en het patiëntencontact geeft me voldoening. Patiënten zijn dankbaar en dat uiten ze ook.”

Op de fiets naar het werk

Josien ziet het BovenIJ echt als mooi ziekenhuis in Amsterdam. Zowel patiënten als medewerkers zijn vaak afkomstig uit Noord en omliggende dorpen. Dat is merkbaar in de cultuur. “Mensen zijn direct, ze weten wat ze willen. De patiënten vind ik over het algemeen fijn om mee te werken. Ze zijn duidelijk in hoe ze zich voelen en gaan mee in het behandelplan dat je ze voorstelt.” Ze hoopt nog lang te blijven in het BovenIJ. “Met de fiets naar het werk was wel een droom. Dat kan nu, heerlijk, met de pont en over het fietspad langs het Noord-Hollands kanaal.” Het BovenIJ zal ze niet meer over het hoofd zien.

Ook BovenIJ'er worden?

Bekijk onze Vacatures.


Je bent hier: BovenIJ'ers vertellen | Een klein, maar heel compleet ziekenhuis