Doktersassistente Ellis Hein

Ellis Hein werkt als doktersassistente op de polikliniek chirurgie. Op de Dag van de Doktersassistente en legt uit hoe zij invulling geeft aan haar functie in het BovenIJ ziekenhuis.

Ellis Hein

Contact met mensen

Voordat de arts de patiënt spreekt, ontvangen de doktersassistenten op de polikliniek chirurgie eerst de patiënten. Ellis: “Dat doen we bewust bij ons op de polikliniek en maken dan even een praatje met de patiënt. Ook bieden we iedereen wat te drinken aan. Aan de hand van dit gesprek beoordeel ik wat de gemoedstoestand van de patiënt is. Vervolgens geef ik dit door aan de arts voordat het gesprek met de patiënt plaatsvindt. Contact met mensen en een bijdrage leveren in het zorgproces. Dát zijn mijn drijfveren.”

Medische handelingen

Naast het contact met patiënten en ondersteuning van de artsen verrichten doktersassistenten op de polikliniek ook kleine medische ingrepen. Ellis: “We verbinden wonden, verwijderen hechtingen en maken injecties klaar. Ook ondersteunen we administratief de arts. Bijvoorbeeld bij het maken van een verslag.”

Gevarieerde patiëntenpopulatie

Op de polikliniek chirurgie ontvangt het team veel verschillende patiënten. Ellis: “Dat vind ik ook erg leuk aan deze polikliniek. Je hebt te maken met jonge, oude mensen en ook kinderen die bijvoorbeeld een botbreuk hebben. Goed contact met patiënten vind ik heel belangrijk. Mensen kunnen mij ook altijd benaderen voor vragen, extra uitleg of wat anders. Persoonlijke aandacht is heel belangrijk in ons vak. Ook als je ziet dat de wachtkamer volloopt. Ik vind het belangrijk dat patiënten die langer moeten wachten ook geïnformeerd worden waarom en hoeveel tijd het extra duurt.

Toekomst van de Doktersassistente

Ellis: “Als ik naar de toekomst kijk zie ik voor ons als doktersassistenten nog veel mogelijkheden. Met extra scholing kunnen we nog meer ondersteunen in de behandelkamer. Zo houden we ons vak interessant en uitdagend en voegen we nog meer toe aan de zorg.”


Je bent hier: Medewerkers vertellen | Doktersassistente Ellis Hein